Next Release of Windows Server Hyper-V

Espanjan leuto syysilma (tänään keskiviikkona 29.10.2014 n. +25 astetta) antoi hyvän syyn istua sisällä ilmastoidussa salissa muutaman sadan muun kanssa kuuntelemassa Microsoftin Ben Armstrongia, Principal Program Manager on Hyper-V, sarjassaan viimeisessä TechEd-tapahtumassa Barcelonan Fira Gran Viassa.

00

Armstrong piti esityksensä aiheesta ”Sneak Peek into the Next Release of Windows Server Hyper-V” tunnuksella CDP-B246, joka on katsottavissa myöhemmin tallenteena TechEd Europen tai Channel9:n sivuilta.

Hyper-V:n seuraava versio, joka siis sisältyy saatavilla olevaan Windows Server Technical Previewiin, tarjoaa useita uusia mehukkaita ominaisuuksia. Tosin Armstrong painotti puheessaan, että esittelemänsä uudet ominaisuudet eivät kaikki välttämättä ole mukana lopullisessa julkaisussa, mutta kertoi myös siihen sisältyvän paljon muuta uutta, jota esitys ei käsittele.

0

 

Uutta

VM päivitysprosessi on uudistunut, Hyper-V ei päivitä automaattisesti hostilla pyöriviä virtuaalikoneita, vaan se on erillinen manuaalinen prosessi, joka on erotettu itse host-koneen päivityksestä, toisin kuin edellisessä versiossa. Kuitenkin virtuaalikoneet pyörivät yhteensopivuustilassa, kunnes ne päivitetään (integration services) uusimpaan versioon. Siihen asti yksittäiset virtuaalikoneet voidaan siirtää takaisin vanhempiin hypervisoreihin pyörimään.

VM ajurit eli integration services- palikka päivitetään silloin, kun siihen on tarve. Guest OS tarvitsee viimeisimmät ajurit juuri omalle käyttöjärjestelmälleen ja kun se on tunnistanut itsensä virtuaalikoneeksi, nuo ajurit tulevat ladattavaksi Windows Updaten kautta suoraan Guest OS:lle.

Windows Server 2012 R2 Hyper-V klusteri voidaan päivittää Winodws Sevrer Technical Preview- tasolle Rolling CLuster Upgraden avulla. Ei siis tarvita uutta rautaa, ei down-timea sekä rollback voidaan tarvittaessa tehdä turvallisesti.

Secure Boot- tuki laajenee Linuxille ja toimii versioissa Ubuntu 14.04 lähtien ja SUSE Linux Enterprise Server 12:ssa.

Scale Out File Serverin avulla yksittäisille tärkeille virtuaalikovalevyille tai virtuaalikone- ja -kovalevyryhmille voidaam määritellä IOPs rajat Distributed Storage QoS:n kautta.

Virtuaalikovalevyjä voidaan nyt lisätä Replica-setteihin lennossa, levyt tulee vain muistaa siirtää lisäyksen jälkeen not-replicated- setistä replikoituihin.

Sisäänrakennettu Change Tracking backupeille.

Virtuaalikoneiden configuration- tiedostot muuttuvat binääri-muotoisiksi (ei enää xml-peukalointia) sekä ne käyttävät resilient loggingia muutosten osalta. Uudet tiedostopäätteet ovat .VMCX ja .VMRS.

Snapshotit, eli Checkpointit, ovat vihdoinkin Microsoftin virallisen tuen piirissä myös tuotannossa, nimellä Production Checkpoints. Uusi muoto käyttää VSS:ää Saved Staten sijaan, jonka vuoksi Checkpointtiin palaaminen on sama asia, kuin backupista palauttaminen. Myös vanhaa muotoa tuetaan vielä per virtuaalikone sen asetuksista.

Dynamic Memory on hieno juttu, mutta aika last season jo. Nyt muistin määrä voidaan määrittää lennossa lisäten tai vähentäen Guest OS:n ollessa myös Windows Technical Preview. Muutokset heijastuvat Guest OS:ään välittömästi.

Myös verkkoadaptereja voidaan nyt lisätä lennossa ja sen lisäksi virtuaalikoneen asetuksissa määritellyt adapterien nimet heijastuvat sellaisinaan itse Guest OS:n sisäisiin adaptereihin.

Hyper-V Managerilla voidaan hallinnoidan myös Windows Server 2012- ja 2012 R2- palvelimia ja konsoli sallii alla pyörivästä sessiosta eriävien tunnusten käytön yhteyksissä.

Connected Standby toimii nyt parannetun virranhallinnan ansiosta.

RemoteFX tukee OpenGL 4.4:sta ja OpenCL 1.1 APIa, sekä VRAM on nyt konfiguroitavissa suuremmilla dedikoiduilla määrillä.

WMI hallinta on nyt helpompaa klustereiden tapauksessa: koko Hyper-V Cluster näkyy yhtenä ainoana instanssina osoitteessa Root\HyperVCluster\v2.

1

 

Technical Preview Bugeja korjauksineen

Secure Boot ei toimi Gen2 virtuaalikoneilla päivityksen jälkeen.
Korjaa:

’Set-VMFirmware ”VMname” -SecureBootTemplate MicrosoftWindows’

Virtuaalikovalevyjen lisäys pysähtyy virheeseen.
Korjaa:

’Reg add HKLM\System\CurrentControlSet\Control\Lsa\Kerberos\Parameters /v DevicePKinitEnabled /t REG_DWORD /d 0’

Kaikki virtuaalikoneet eivät näy Hyper-V Managerissa.
Korjaa:

’Get-VM | ?{$_.heartbeat -eq ”OKApplicationsUnknown”} | Disable-VMIntegrationService ”Heartbeat”’

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s