Labra-ympäristö kuntoon

Out with the old and in with the new: Vanhalle Antec Piano Sonata 2- kopalle uusi elämä.

Labraymparistö0

Uusi elämä jatkuu suht uuden 500W Antec EarthWatt-powerin säestyksellä. Kaikki muut, 3 x 1TB Sata-levyjä ja DVD-asemaa lukuunottamatta, menikin sitten uusiksi.

Spekseistä löytyy mm.

 • 32GB (4x8GB) DDR3 1600MHz/PC3-12800 RAM:ia
 • AMD FX-8530 4.0GHz 8-core AM3+ prossu
 • 2 x Samsung 840 Pro Series 128GB Sata3 6Gbps SSD-levyt maukkaasti stripattuna RAID0:na
 • Asus Sabretooth 990FX emo
 • Ja hyper-V:lle käyttöön oma Intel EXPI9301CT Gigabit CT PCI-Express verkkokortti taikka sitten best practicen mukaan NIC Team kehiin ja Powershellillä Hyper-V Network Virtualisointia konffaamaan ( Provider Address/ Customer Address)

Labraymparistö2

Joten asennuksen/ migraation jälkeen löytyy siis 237GB systeemilevy RAID0:na (suht nopea sellainen, Windows Server 2012 buuttaa 10 sekunnissa, sammutukseen menee rapiat 5 sekuntia) sekä 3 kertaa 1TB datalevyt, joista konffaa mukavan Storage Spacen pariteetilla ja johon on tulevaisuudessa helppo lisätä levypintaa

.Labraymparistö1

Softapuolelta käyttiksenä Windows Server 2012 Datacenter Hyper-V-roolilla maustettuna. Myös oletus/pakolliset File and Storage Services-roolin palvelut Data Dedupin kanssa tietysti mukana. Koska tehoja on vähintään riittävästi, otin myös User Interfaces and Infrastructure Featuren Desktop Experience-palvelun mukaan.

 

system_center_2012_logo-1024x182

 

Tarkoituksena on pyörittää omaa pikku Private Cloudia System Center 2012 SP1:n avulla. Ikävä kyllä käytössä vain yksi Hyper-V host, mutta jätettäköön korkea käytettävyys tällä kertaa virtuaalikone-puolelle. Hostilla pyöriii siis Hyper-V-palvelu, jonka päällä pyöritetään Windows Server 2012 infraa:

 • Domain Controller
 • AD CS-kone
 • SQL Server 2012 SP1 klusteri Windows Server 2008 R2:n päällä
 • SQL Server 2012 SP1 Windows Server 2012 päällä
 • System Center 2012 SP1 Virtual Machine Manager varustettuna SSP:lla
 • System Center 2012 SP1 Operations Manager
 • System Center 2012 SP1 Service Manager
 • System Center 2012 SP1 Orchestrator
 • System Center 2012 SP1 App Controller
 • System Center 2012 SP1 Data Protection Manager
 • Ja jos vielä Config Manageria tossa vähän pyörittelisi…

Asennukset ja levyjen migraatiot menväti tietysti hienosti ja ongelmiin törmättiinkin vasta Hyper-V-roolin enabloinnin jälkeisen bootin aikana. Just. Koko järjestelmä halttaa siihen malliin, että on hard bootin aika. Yritetään uudelleen. Sama juttu. Eikun F8:ia peliin ja Safe Mode with Networking valinta. Käynnistyy normisti. Disabloidaan Hyper-V Management palvelu ja bootataan kone, ei ongelmia bootin jälkeen.

Labraymparistö3

Pikku Goog… Bing:ailun jälkeen onnistuin disabloimaan normi bootin jälkeen sekä BIOS:sta, että Windowsin Device Managerista USB3.0-laitteet. Ja Windowsissa näin tehdessä koko järjestelmä halttaa samalla lailla,  mutta maltti on valttia ja kun laitteet on disabloitu ja jaksaa odottaa hieman niin Windows wörkkii jälleen normisti.

Tätä ennen, hieman epä-ammatillisesti päivitettiin myös BIOS-viimeisimpään versioon, mutta senkin jälkeen siis disabloimalla USB3.0-laite järjestelmä halttasi. Jos siis joku törmää samoihin ongelmiin WS2012 Hyper-V:n kanssa, niin todennäköisesti USB3.0 on se ongelma.

Mutta nyt siis Hyper-V Rooli uudelleen asennukseen ja voilá, päästään importoimaan vanhan asennuksen virtuaalikoneita. Ja kun kyseessä on Windows Server 2012, niin mitään erillisiä exportteja ei tarvita, kuten WS2008R2:ssa, vaan migroiduilta levyiltä voidaan importoida koneet suoraan niiden kansioista. Suhtkohtalaisen, miten sitä nyt sanoisi, vaivattomasti homma hoituu kyllä Windows Server 2012 käyttiksellä.

Labraymparistö4

Oikein hävetti asentaa palvelimelle kotiverkosta löytyvää HP Photosmart Plussaa, kun se meni jotakuin next, next finish- tyyppisesti. Ihan eri tavalla johon olin tottunut versioissa NT3.5- ja W2008R2. Ei voisi olla helpompaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s