Hyper-V Manager: The hypervisor is not running-virhe

Hyper-V Manager ilmoittaa, että Hypervisor ei pyöri, vaikka kaikki palvelut ovat päällä ja BIOS-asetukset kunnossa?

Hypervisorerror

Vanha ja yleinen ongelma nostaa päätään aina silloin tällöin, vaikka kaiken pitäisi olla kunnossa. Esimerkiksi Microsoftin koulutusmateriaaleihin kuuluvat MOC-imaget usein tällä tavoin herjailevat, kun suurella vaivalla ollaan saatu paketit purettua ja Hyper-V virtuaalikoneet importoitua Hostina käytettävälle koneelle. Silloin ongelmana on nimenomaan VHD-bootti, jota tuetaan Windows Server 2008 R2/ Windows 7-käyttöjärjestelmistä lähtien.

Hyper-V

Hyper-V-roolin asennuksen jälkeen Windowsin Services-konsolista tulisi löytyä ainkin Hyper-V Virtual Machine Management Service, Hyper-V Image Management Service ja Hyper-V Network management Service pyörimästä. Sen lisäksi vähimmäisvaatimuksina on tietenkin yhteensopiva x64-arkkitehtuurin prosessori ja virtualisoinnille tuki BIOS:sta: Joko Intel-VT-teknologia Intel-XD-bitin (execute disable) kanssa tai AMD-V-teknologia AMD NX (no execute)-bitin kanssa varustettuna. XD ja NX ovat Hardware-enforced DEP (data execution prevention)- tekniikoita. Hostilla tulee olla myös vähintään 1GB RAM:ia ja vähintään yksi verkkokortti.

Vaikka nämä vaatimukset täyttyisivätkin, sama ongelma voi piinata. Varsinkin siis, jos käyttöjärjestelmän sisältävä boot-osio onkin VHD-levy. VHD-bootin voi kofiguroida helpolla tavalla sitä tukevalla käyttöjärjestelmällä ensin kopioimalla itse VHD-tiedoston sille varatulle omalle osiolle. VHD-tiedosto voi olla valmiiksi konfiguroitu tai boottaavan VHD-levyn voi itse streamata joko ImageX-työkalulla tai PowerShellillä.

Sen jälkeen VHD-levy mountataan Windowsin levyjenhallinnassa, jolloin sille myös osoitetaan levyasematunnus (esim. W:). Kun levy näkyy mountattuna, avataan uusi Command Prompt korotetuilla oikeuksilla (RunAs Administrator) ja kerrotaan BCD storelle, että VHD-levyyn sisältyvä Windows-kansio halutaan kirjata sinne, käyttämällä käskyä Bcdboot.exe W:\Windows, jossa W: on levyasematunnus, jolla VHD-levy Windowsiin mountattiin. Sen jälkeen voidaan muokata esim. oletus-käyttöjärjestelmää käyttämällä Bcdedit.exe työkalua tai kertoa allamainitun Hypervisorin käynnistystyypin. Koneen uudelleenkäynnistyksessä voi sen jälkeen valita boottivalikosta halutun käyttöjärjestelmän.

CMD_BCDBOOT

Kun palvelut on varmistettu BIOS-asetusten ohella, ongelman debuggaus kannattaa aloittaa lueskelemalla BCD storen sisältöä käskyllä Bcdedit.exe /v. Sieltä metsästetään halutun volumen (VHD) tiedot ja nimenomaan kohta HypervisorLaunchtype, jonka pitäisi olla asennossa Auto.

CMD

Vaikka kaikki näyttääkin olevan kunnossa, HypervisorLaunchtype Auto-käsky tulee ajaa koneella uudelleen ko. osiolle (käyttäen identifier:iä).

CMD_set

Käskyn ajamisen jälkeen koneelle bootti ja kaikki toimii kuten pitääkin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s